Cultura Urbana 2024

Cartell Rapmanakles i Skatejam

Skatejam i RapManakles: QUAN I A ON?

Vine l’1 de juny al skatepark de Navarcles per gaudir del nostre emocionant esdeveniment que fusiona el skate i el rap!!
Participa en la nostra assemblea i ajuda a celebrar aquest esdeveniment de cultura urbana amb un apassionant campionat de skate i vibrants concerts de rap submergeix-te en l’energia i creativitat de cada truc i cada vers!

QUE TROBARÁS?

Benvingut a un esdeveniment ple d’emocions i diversió per a tota la família!

Anima’t a gaudir d’una jornada inoblidable plena d’activitats i música.

Comença el dia amb una deliciosa coca amb xocolata (gratuïta).

Els més petits podran participar en el taller de skate, on aprendran les habilitats bàsiques i es divertiran sota la supervisió d’instructors capacitats com són els de Stalow Academy.

Per satisfer el teu apetit hi haurà servei de barra tot el dia i oferirem dinars i sopars a preus populars, per poder recarregar energies i continuar gaudint del dia sense cap preocupacio.
Demostra les teves habilitats en l’emocionant SKATEJAM oberta a tothom on podràs guanyar premis en efectiu i material per als millors trucs i moltes sorpreses més!

En acabar podràs gaudir del RapManakles així que prepara’t per a una experiència de rap única, creada amb l’esforç i la passió dels nostres talentosos artistes locals i comarcals!

Vine a gaudir d’una nit inoblidable on l’escenari cobrarà vida amb l’autenticitat i el talent de la nostra comunitat. Des de rimes inspiradores fins a ritmes envolvents, aquest concert promet ser una celebració i reconeixement a la creativitat local.

Per acabar la nit amb estil, no podia ser d’un altre forma que comptar amb la presència de DJ Geisha i BassBoys que ens faran ballar fins ben entrada la nit amb barreges irresistibles.

Com no pot ser d’una altra manera l’entrada és totalment gratuïta, i és una oportunitat per compartir la passió per la música i el skate amb amics i amigues i tambe poder fer-ne de nous.

Vine i uneix-te a la festa! No us perdeu aquesta oportunitat de ser part d’un esdeveniment per fer poble, ple de música, diversió i bona companyia. T’esperem per viure junts una experiència inoblidable!

No hi falteu!

COM ARRIBAR

COL·LABORADORS, PATROCINADORS,
ORGANITZADORES

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a tots els col·laboradors, patrocinadors i organitzadors que han fet possible aquest esdeveniment increïble. La vostra dedicació i suport han estat fonamentals per dur a terme aquesta experiència i esperem que la pugueu gaudir tant com nosaltres.
Moltes gràcies a tothom!!!!

UNA MICA D'HISTÒRIA DEL SKATE AL POBLE

Des del 1996 sempre han sigut diferents grups de joves entusiasmats i amb moltes ganes els que demanaven la creació d’un skatepark, però davant la implacable immobilitat de l’ajuntament i de la seva falta d’interès pel projecte sempre s’acabava cedint i deixant-ho per impossible.

La dinàmica que seguia l’ajuntament per no fer el projecte i ofegar les ganes i l’entusiasme de molts de nosaltres era sempre la mateixa. Un sense fi de reunions, papers, projectes i promeses, però quan els hi tocava de fer-ho realitat ja era una altra cosa.

Independentment de les sigles del qui manava a l’ajuntament sempre s’escudaven en excusa rere excusa i així anar tirant la pilota endavant.

El 2003 un dels actes dins la setmana jove va ser el 1er campionat de skateboard a la pista vermella de Navarcles.

Gràcies a la dedicació, insistència i incansable esforç de molts joves del poble sabien pogut fer els plànols i la construcció des de 0 d’unes esplèndides rampes a la pista vermella.

El campionat va anar perfecte, amb una gran afluència de gent i molt bon ambient i el més important era que per fi Navarcles tenia un skatepark funcional i barat, però l’alegria va durar poc, ja que a causa del fet que a la pista vermella també s’hi feien balls el diumenge, aquests van començar a mirar amb mals ulls això d’haver de compartir i apartar les rampes per poder ballar, així que l’ajuntament va decidir que les 2 coses no podien coexistir i va treure el skatepark de la pista vermella.

Malgrat totes les reunions i burrocràcia feta amb l’ajuntament i de la feinada en planificar i autoconstruir-se unes rampes, els patinadors tornaven a quedar-se sense skatepark i inevitablement aquest es quedava en un segon pla i tornava a esdevenir una promesa política.

Per resumir el periple passat durant tots aquests anys només dir que el 2008, 2012 i 2014 es va continuar prometent la construcció d’un skatepark sent el 2012 elegit, en 2n lloc (amb 111 vots) en la votació dels pressupostos participatius que es van dur a terme aquell mateix any.

No va ser fins al 2015 que l’ajuntament va encarregar a @skatearchitects ( i conjuntament amb les idees dels mateixos patinadors) l’elaboració definitiva del disseny de l’actual skatepark.

El 2016 i després de 20 anys finalment començaven les obres per tirar endavant el projecte del skatepark al poble de Navarcles.

Així doncs, poc més d’un any després de la inauguració del skatepark la fan va decidir organitzar el 2on campionat de skateboard a Navarcles, gràcies a la col·laboració de nombrosos col·lectius del poble i a molta gent a títol individual.
Any rere any s’ha continuat organitzant (exceptuant any covid) amb diferents formats i persones però sempre amb les ganes de no deixar apagar la flama i poder seguir un any més.

Aquest any aprofitant el 6è aniversari, hem intentat tornar als orígens i dur-hi a terme activitats durant tot el dia, fusionant el campionat de skate amb un altre acte mític al poble com ha estat el RapManakles.

ANTERIORS EDICIONS

 Cartell Setmana Jove 2003

Follet propaganda 1er  Campionat Skate 2003

 2on  Campionat Skate 2018

Navarcles Calling 2019

SkateJam 2021

Skatejam 2022

Skatejam 2023

Rapmanakles 2018

Vermut electrònic (especial rap) 2022

Rapmanakles 2023 (suspes pluja)